Egyházmegyei Konfirmandus Tábor Zselyk, 2019. augusztus 12 – 18. Téma: „Figyelsz te rám?”

Egyházmegyei Konfirmandus Tábor Zselyk, 2019. augusztus 12 – 18. Téma: „Figyelsz te rám?”

GYHÁZMEGYEI KONFIRMANDUS TÁBOR

Zselyk, 2019. augusztus 12 – 18.

A rád bízott drága kincset…”(2Tim 1,14)

Nagytiszteletű Lelkész Urak és Lelkész Nők!

Kedves Szülők és Fiatalok!

 

Örömmel értesítelek Benneteket, hogy 2019. augusztus 12 – 18. között Egyházmegyei Konfirmandus Tábort szervezünk Zselyken, amelyre 12 – 15 éves fiatalok – konfirmáció előtt állók vagy már megkonfirmáltak – jelentkezését várjuk.

A tábor helyszíne: a zselyki parókia udvara.

Kezdete: hétfő 15 óra. Vége: vasárnap ebéd után.

Elszállásolás főként sátrakban. Amennyiben az időjárás ezt nem teszi lehetővé alternatív megoldásként elszállásolás a parókia szobáiban, faházikóban.

Részévételi díj: 50 lej. (A regisztrációkor kell befizetni.)

Amit ne felejtsetek otthon: sátor, hálózsák, pokróc, izolír, meleg ruha, pizsama, kényelmes szabadidő ruha, sportcipő / túracipő / bakancs, törölköző, tisztálkodási szerek, esőkabát stb.

A fiatalok részvételi szándékukat jelezzék: augusztus 6 – ig.

(Tóth Zoltán Csaba 0768438636 / lutheranusbn@yahoo.com)

A tábor ideje alatt biztosítjuk a napi háromszori étkezést, valamint orvosi ügyeletet. Amennyiben a fiatalok vonattal érkeznek kérem jelezzék a vonat érkezésének időpontját, hogy várjuk őket a besztercei vasútállomáson. Ha a személygépkocsikkal érkezőknek szükségük lenne részletesebb tájékoztatásra, úgy ajánlom a lenti elérhetőségeket, vagy térképre, akkor javasolom vegyék igénybe a GPS kapcsolatot (Jeica, Bistrita – Nasaud), illetve küldök nyomtatott térképet is a pontos útvonallal ha szükséges.

Amit még érdemes tudni! Zselyken van mobilhálózat (Orange) teljes lefedettséggel, ugyanakkor internet (WI-FI) lehetőség is.

Kérlek jelezzétek azt, ha valamelyik fiatal étkezésére külön oda kell figyelnünk (vegetáriánus, laktózérzékeny, cukorbeteg stb) és azt is, ha más olyan egészségügyi gondjai vannak, amire figyelni kell.

Bármilyen kérdéssel forduljatok Tóth Zoltán Csabához, email: lutheranusbn@yahoo.com / mobil: 0768 438 636.

Csatolva a tábor ismertetője és plakátja.

Szeretettel várunk benneteket!

Testvéri köszöntéssel,

Fehér Attila

esperes

Tóth Zoltán Csaba

lelkész, szervező

2019. 07. 01.

 

Támogatók:

Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alap, Emberi Erőforrás Minisztériuma, Nordkirche Weltweit, a Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház Püspöki Hivatala, a Kolozsvári Egyházmegye Esperesi Hivatala, az RMDSZ és a Communitas Alapítvány, valamint a Zselyki Evangélikus – Lutheránus Egyházközség.

A Kolozsvári Egyházmegye konfirmandus tábora ez évben is Zselyken kerül megrendezésre, 2019. augusztus 12 – 18. között. Nagy szeretettel várjuk a 12 – 15 éves fiatalokat.

Rendezvényünk központi témája a „Figyelsz te rám?” kérdésre épül. A figyelem életünk része, ezért időszerű megvizsgálni, hogy kellő figyelmet szentelünk egymásra – a családban, a baráti körben, odafigyelünk – e a környezetünkre, a földünkre, a növény és az állatvilágra, szoktunk – e figyelni önmagunkra és nem utolsó sorban Istenre?

A napi programok áhítattal kezdődnek, egy – egy bibliai igével, történettel vezetjük be az aznapi témát. Ezt követően interaktív előadásban, beszélgetésben oszthatjuk meg egymással véleményeinket, gondolatainkat.

A délutáni programokat kézműves foglalkozások teszik színesebbé. Sályi Róbert és Panna szatmári kézművesmesterek beavatnak a korongozás, az agyagozás és a kemencekészítés rejtelmeibe. Szabadidős tevékenységeken együtt fogunk mozogni, sportolni.

Esténként az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület tagjainak társaságában a csillagos égbolt szépségeivel fogunk megismerkedni, távcsöves bemutató és észlelések révén.

Egésznapos kirándulás keretében a Borgói hegység (Tihuca – hágó és a Báránykő) festői tájait járjuk körül. A Tășuleasa Egyesület központjában megnézzük a didaktikai erdőt és végigjárjuk a tanösvényt. A gyalogtúra sem marad ki.

A tábor vasárnap istentisztelettel zárul, ahol közösen figyelhetünk Istenre és hálát adhatunk neki mindazért, amivel megajándékoz mindannyiunkat.

Változatos és hasznos programmal készülünk. Reméljük, hogy mindez felkeltette a fiatalok figyelmét és az esetleges nagyobb távolság ellenére is, úgy döntenek, hogy részt vesznek rendezvényünkön.

Tóth Zoltán Csaba

Close Menu