Egyházmegyei Konfirmandus Tábor Zselyk, 2019. augusztus 12 – 18. Téma: „Figyelsz te rám?”

Egyházmegyei Konfirmandus Tábor Zselyk, 2019. augusztus 12 – 18. Téma: „Figyelsz te rám?”

A Kolozsvári Egyházmegye konfirmandus tábora ez évben is Zselyken kerül megrendezésre, 2019. augusztus 12 – 18. között. Nagy szeretettel várjuk a 12 – 15 éves fiatalokat.

Rendezvényünk központi témája a „Figyelsz te rám?” kérdésre épül. A figyelem életünk része, ezért időszerű megvizsgálni, hogy kellő figyelmet szentelünk egymásra – a családban, a baráti körben, odafigyelünk – e a környezetünkre, a földünkre, a növény és az állatvilágra, szoktunk – e figyelni önmagunkra és nem utolsó sorban Istenre?

A napi programok áhítattal kezdődnek, egy – egy bibliai igével, történettel vezetjük be az aznapi témát. Ezt követően interaktív előadásban, beszélgetésben oszthatjuk meg egymással véleményeinket, gondolatainkat.

A délutáni programokat kézműves foglalkozások teszik színesebbé. Sályi Róbert és Panna szatmári kézművesmesterek beavatnak a korongozás, az agyagozás és a kemencekészítés rejtelmeibe. Szabadidős tevékenységeken együtt fogunk mozogni, sportolni.

Esténként az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület tagjainak társaságában a csillagos égbolt szépségeivel fogunk megismerkedni, távcsöves bemutató és észlelések révén.

Egésznapos kirándulás keretében a Borgói hegység (Tihuca – hágó és a Báránykő) festői tájait járjuk körül. A Tășuleasa Egyesület központjában megnézzük a didaktikai erdőt és végigjárjuk a tanösvényt. A gyalogtúra sem marad ki.

A tábor vasárnap istentisztelettel zárul, ahol közösen figyelhetünk Istenre és hálát adhatunk neki mindazért, amivel megajándékoz mindannyiunkat.

Változatos és hasznos programmal készülünk. Reméljük, hogy mindez felkeltette a fiatalok figyelmét és az esetleges nagyobb távolság ellenére is, úgy döntenek, hogy részt vesznek rendezvényünkön.

Tóth Zoltán Csaba

Close Menu